Bogdan Urbar: Začetki nogometa – predstavitev knjige
  • Datum: 2. 2. 2017
  • Čas: 18:00 - 19:00
  • Lokacija: Enota Ivana Matičiča Rakek

Bogdan Urbar: Začetki nogometa – predstavitev knjige

cover 3 - Bogdan Urbar: Začetki nogometa - predstavitev knjige

Vabilo

Nogomet je vedno bil in menda tudi bo najpomembnejša postranska stvar na svetu. To so potrdili tudi obiskovalci rakovške knjižnice, ki so se 2. februarja 2017 udeležili predstavitve knjige Začetki nogometa in športne dejavnosti med Javorniki in Slivnico 1926 – 1955.

Avtor knjige je Bogdan Urbar, sociolog in zgodovinar ter verjetno največji poznavalec arhiva Nogometnega kluba Rakek.

V pogovoru z bibliotekarko Neveno Savić je predstavil nastanek knjige in orisal prva tri desetletja delovanja prvega športnega kluba na Notranjskem, ustanovljenega 8. aprila 1926 z imenom Sportni klub Javornik.

To obdobje je namreč tudi zajeto v knjigi, ki se dotika številnih rakovških družin in posameznikov, ki so sooblikovali lokalno zgodovino tistega časa.

Kot je v nagovoru obiskovalcem povedal Zdenko Hrestak, predsednik NK Rakek, načrtujejo izid še dveh nadaljevanj. Trilogija bo tako opisala prvih 90 let delovanja današnjega NK Rakek, ki je tudi založnik knjige.

Gosta večera sta bila predstavnika Nogometne zveze Slovenije, predsednik Radenko Mijatović, ki je tudi nagovoril zbrane, in generalni sekretar Aleš Zavrl. Večer je glasbeno popestril saksofonist Lan Meden.

 

Nevena Savić