Edo Mekina in Tomaž Matejina – otvoritev razstave
  • Datum: 19. 3. 2019
  • Čas: 19:00 - 20:00
  • Lokacija: Enota Ivana Matičiča Rakek

Edo Mekina in Tomaž Matejina – otvoritev razstave

cover 1 - Edo Mekina in Tomaž Matejina - otvoritev razstave

Vabilo

Skupna razstava Mekina – Matejina

Ustvarjalna žilica se skriva v marsikom, odkriti in negovati jo zahteva veselje, predanost in voljo. Eno je tudi ustvarjati zase in svoje bližnje, drugo je zbrati pogum in se predstaviti širšemu občinstvu. Za ta korak sta se odločila Edo Mekina z Rakeka in Tomaž Matejina iz Grahovega. Njuno razstavo smo 19. marca 2019 odprli v rakovški knjižnici.

Edo veliko dela z lesom, nekaj posebnega so razstavljeni izdelki, nastali iz drevesnih vej. Marsikateri kos, ki bi sicer končal v peči, Eda navdihne, da mu ustvari novo podobo. Njegov konjiček je tudi vzgoja  avtohtonih bonsajev.

Tomaž, ki razstavlja likovna dela, se je nad risanjem in slikanjem navdušil v otroških letih, ko je kot osnovnošolec osvojil priznanje na regijskem natečaju. Izraža se v različnih likovnih tehnikah, njegova dela so razpoloženjsko obarvana, od veselih, pisanih pa vse do temnih in mračnih motivov.

Obiskovalci so se lahko prepričali tudi o nadarjenosti ženskih predstavnic družine Mekina. Edovi hčeri Maja in Lucija sta zapeli ob kitarski spremljavi Eneja Trudna. Žena Ivanka se je izkazala kot povezovalka programa, poskrbela je tudi za odlično pogostitev. Vabljeni k ogledu razstave do 17. aprila.

Nevena Savić