Kraška dediščina Marjana Miklavca – projekcija filma in otvoritev razstave avtorjevih likovnih del
  • Datum: 20. 12. 2016
  • Čas: 18:00 - 20:00
  • Lokacija: Enota Ivana Matičiča Rakek

Kraška dediščina Marjana Miklavca – projekcija filma in otvoritev razstave avtorjevih likovnih del

vabilo 1024x682 - Kraška dediščina Marjana Miklavca - projekcija filma in otvoritev razstave avtorjevih likovnih del

Vabilo

V rakovški knjižnici je 20. decembra gostoval kraški slikar Marjan Miklavec. Otvoritev razstave likovnih del je pospremil tudi dokumentarni film, ki je bil o avtorju posnet v produkciji RTV Slovenija.

Za slikarskega samorastnika iz Sežane je značilno slikanje kraške pokrajine s poudarkom na kraški arhitekturni, etnološki in kulturni dediščini. Ustvarja predvsem akvarele, zadnja leta se posveča tudi unikatni tehniki, kjer barve nadomešča zemlja, nanesena na juto. Za njim je več kot sto samostojnih ter številne skupinske razstave.

Na začetku decembra je bil eden izmed enajstih umetnikov, ki so našo državo zastopali na eni izmed najpomembnejših likovnih razstav v svetovnem merilu. Gre za Salon, ki se je že 155. odvil na razstavišču Le Carrousell v pariškem muzeju Louvre. Nazadnje je na Salonu razstavljala Ivana Kobilca leta 1892, ki je bila takrat tudi prva ženska, katere delo je bilo izbrano za razstavo.

Marjan Miklavec svoje znanje rad prenaša tudi na številne ukaželjne umetnike. Že v januarju z delavnicami začenja Likovna sekcija KD Rak Rakek, njegova razstava pa bo v rakovški knjižnici na ogled do 16. januarja 2017.