Mojca Weber: V epicentru – Nepal tri leta po katastrofalnem potresu
  • Datum: 4. 12. 2019
  • Čas: 18:30 - 19:30
  • Lokacija: Enota Ivana Matičiča Rakek

Mojca Weber: V epicentru – Nepal tri leta po katastrofalnem potresu

cover 4 - Mojca Weber: V epicentru - Nepal tri leta po katastrofalnem potresu

Popotresni Nepal

Aktivna članica KD Rak Rakek Mojca Weber je dejavna na več področjih. Je članica likovnice sekcije društva in poje v obeh društvenih zborih: mešanem pevskem zboru in ženski vokalni skupini Cluster. Je tudi pohodnica in rada se odpravi tudi na daljša potovanja.

Z rakovško knjižnico je že večkrat sodelovala kot razstavljavka svojih del in pevka pa tudi kot predavateljica. Tako je bilo tudi 4. decembra 2019, ko je zbranim obiskovalcem predstavila potovanje in treking v Nepal.

Tam je že bila, a zadnji obisk je bil precej drugačna izkušnja, saj je to državo obiskala le tri leta po katastrofalnem potresu, ki je aprila 2015 terjal več kot 9.000 življenj, porušil številna mesta in vasi ter uničil veliko naravnih in kulturnih bogastev. Razmeroma revna država se počasi pobira, predvsem z mednarodno pomočjo.

V odpravi je bil tudi Marjan Olenik, prav tako član rakovškega kulturnega društva, ljubiteljski slikar in fotograf, ki je za potopisno predavanje pripravil fotografije in posnetke. Predavanje je imelo tudi humanitarno noto. Mojca je predstavila šolo, za katero že nekaj časa zbira donacije za pomoč pri obnovi, kar pomeni, da se v Nepal zagotovo še vrne.

Nevena Savić