Biblos – video navodila za uporabo e-knjig na mobilnih napravah in osebnih računalnikih

Ker se povpraševanje po e-knjigah povečuje, so na Biblosu, največji slovenski spletni knjižnici, kjer si lahko knjige izposojajo tudi naši člani, pripravili nove video vsebine za uporabnike, ki se z elektronsko knjigo srečujejo prvič ali pa se srečujejo z različnimi vprašanji.  

Knjižnica Biblos je dostopna kadarkoli in od koderkoli, pogoj je le dostop do spleta, brezplačna je za vse člane knjižnice, za dostop je potrebna članska številka in cobiss geslo. Knjige so na voljo za izposojo 24 ur na dan 7 dni v tednu.

Biblos je zasnovan tako, da ga lahko uporablja vsak, ki je vsaj osnovno računalniško pismen, namenjen je vsem starostnim skupinam, od otrok do najstarejših, potrebujemo pa še ustrezno elektronsko napravo, kot so e-bralnik, tablica, računalnik ali pametni telefon. Na Biblosu si je mogoče izposoditi štiri knjige naenkrat za obdobje dveh tednov. Po tem času se dostop do knjig prekine, zato zamudnin ni. Seveda lahko knjige, ki jih preberemo, pred potekom izposoje predčasno vrnemo, tiste, ki pa nam jih ni uspelo prebrati, pa si lahko ponovno izposodimo.

Za pridobitev cobiss gesla nas lahko pokličete od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro na 01 7091078.

Kako se prijavimo na biblos.si za izposojo e-knjig v svoji knjižnici:

Navodila za uporabo e-knjig na mobilnih napravah s sistemom Android:

 

Navodila za uporabo e-knjig na mobilnih napravah s sistemom iOS:

Navodila za branje e-knjig na osebnih računalnikih: