Bralni vlak je zabavna literarna družinska aktivnost, kjer skupaj bereta otrok in odrasla oseba

Na pot se je odpravil BRALNI VLAK!

Vabimo, da nanj prisedete otroci, starši, babice, dedki in se na vlaku z drugimi potniki povežete virtualno. V bralnem paru in z vozovnico v roki – vsak s svojo knjigo.

Bralni vlak je zabavno tekmovanje, ki k sodelovanju vabi bralni tandem, otroka in odraslo osebo, da z branjem knjig nabirata vagone in s tem tekmujeta z drugimi lokomotivami, torej z drugimi tekmovalnimi pari.

Za udeležbo sta potrebna dva, ki iščeta motivacijo ali bi svoje navdušenje rada delila. K bralnemu vlaku se prijavite z izpolnjeno prijavnico na Vstopni postaji, ki jo najdete v razdelku Literarni kolodvor. Z dvema prebranima knjigama boste k svoji lokomotivi priključili vagon. Ko odrasla oseba in otrok prebereta vsak svojo knjigo, dejanje še ni končano – potrebujeta namreč še podpis drug drugega. Otrok s podpisom potrdi, da je odrasla oseba knjigo zares prebrala. In seveda tudi obratno! Nato na vstopni postaji dodajta vagon. Podpisan listič z vagonom lahko dodata na spletni stran. Ko bomo vagon odobrili, bo dodan k vaši lokomotivi.

Bralni vlak je tekmovalni del Literarnega kolodvora, ki se v okviru založbe KUD Sodobnost International ponuja kot spletno mesto za spodbujanje bralne kulture. Poleg obilo motivacije, nalezljive vedoželjnosti in dobrih navad prinaša tudi zabavo in bogate nagrade. Zmagovalca bosta prejela adrenalinski izlet v Vetrovnik za štiri osebe in vrečko s knjižnim presenečenjem.

Bralni vlak ni le literarno tekmovanje, ampak se ponuja tudi kot spletni prostor za izmenjavo idej, dobrih knjig in mnenj.

Obišči Literarni kolodvor

slika 2 - Bralni vlak je zabavna literarna družinska aktivnost, kjer skupaj bereta otrok in odrasla oseba