Branje je čudežno potovanje

Šolsko leto se je konec pomladi zaključevalo malo drugače, kot smo vajeni, a počitnice so tu. Pred nami so POTI SVOBODE. Lahko zajašemo ZELENO KOLO in raziskujemo kraje, KJER VETER SPI. Odkrijemo DARWINOVO DREVO ŽIVLJENJA. ČEBELJI PANJ. MRAVLJIŠČE. DREVO. Kar naenkrat smo NOGOMETASTIČNI in občudujemo STVARI, O KATERIH MI JE GOVORIL OČE. POD SREČNO ZVEZDO smo in doživljamo poletni VELIKI KAČJI POBEG. Kot MALA ALMA NA VELIKI POTI, ki je že pred stotimi leti odkrivala svet, PLANET, KI NE RASTE. OD GENOV DO ZVEZD, vsak dan znova, ČEZ OBZORJE Z VETROM NA MORJE in DO KONCA JEZERA IN NAPREJ, da odkrijemo NEKAJ ZELO ZELO LEPEGA. RAJ JE TUKAJ IN ZDAJ. Čeprav NEVARNOST PREŽI VSEPOVSOD, je NEIZREKLJIVO. NIKOLI NE RECI, DA TE JE STRAH. VESOLJE, ME SLIŠIŠ?. Še DIVJI POTEP SKOZI NOČ, kar tako, SREDI NOČI, le ZA DVE LUNI HODA, je MOJE SREČNO ŽIVLJENJE. SKRIVNI VRT NEBA. VESOLJSKA PUSTOLOVŠČINA. ZAVETJE. CESTA UTEHE in DEŽELA ČUDES, kraj, KJER SE GORA DOTIKA LUNE. VSI SI ŽELIMO NEBES. KRIVE SO ZVEZDE, ker ZVEZDE SIJEJO V TEMI in zrastejo MODRA KRILA, da odpotujemo POD SVETLOBO SEVERNEGA SIJA. SVET JE KAKOR RINGARAJA. Res GREM OPAZOVAT ZVEZDE. So REČI, KI JIH NE RAZUMEM, a čakajo me ZAKLADNICA ZNANJA ZA BRIHTNE GLAVE, pa POLNOČNA TOLPA in SKRIVNO DRUŠTVO KRVZ, da ne GREMO MI V TRI KRASNE. DOBROTA NI SIROTA. NE BI SMEL ODPRETI TISTIH VRAT, saj le DVA OHRANITA SKRIVNOST, a danes sva SVINJSKO DOBRA PRIJATELJA. Imava 35 KIL UPANJA, da bodo tudi letošnje počitnice pustolovske. Prave. Sproščujoče. Da bo tu NEPRIČAKOVAN KONEC POLETJA in se zapišejo NAJČUDOVITEJŠE ZGODBE VSEH ČASOV.  JOJ, KAKO MI JE VŠEČ!. Jaz in ti in knjižnica in knjiga … OH, BOY!. SIMPL. PRAVI ZAKLAD. In NAJ LJUBEZEN GORI KOT PLAMEN, AMEN. KMALU. MORDA. NEKOČ. POTEM. TEDAJ. ZDAJ.
V Knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica z enotami se (pod okriljem Mestne Knjižnice Ljubljana) pridruži Poletavcem – poletnim bralcem 2020. Zgibanko poišči v knjižnici ali na njihovi spletni strani.
Do 10. septembra naberi 30 dni po 30 minut branja. Dobi majico, sodeluj v nagradnem žrebanju za glavno nagrado šotor iglu za dve osebi (Hervis do.o.) in pridobi priznanje, ki ga boš v prihodnjem šolskem letu vnovčil kot eno prebrano knjigo bralne značke 2020/21.
Branje je čudežno potovanje, ki te na perutih domišljije ponese v čarobne svetove, iz katerih se vedno vrneš srečnejši in bogatejši. Zaužij ga s polno žlico!


                                                                                                                                      Anita Leskovec

 * z velikimi tiskanimi črkami so navedeni novejši naslovi knjig za otroke in mladino