Branje tiskanih ali elektronskih knjig in aktualno na Biblosu

Pred kratkim smo vas v anketi spraševali, kako v času karantene berete. Večina, dobrih 60 odstotkov, vas še vedno prisega na klasično, tiskano knjigo, kar nekaj pa vas je tudi bralcev elektronskih knjig.
Največja slovenska spletna knjižnica elektronskih knjig Biblos je prav v teh dneh presegla številko 4000 naslovov. S člansko številko KJUC lahko trenutno dostopate do 669 najbolj aktualnih naslovov, redno dokupujemo novosti, med katerimi so tudi tri knjige s tematiko današnjih tednov in mesecev.

20200428 120823 300x210 - Branje tiskanih ali elektronskih knjig in aktualno na Biblosu

Albert Camus: KUGA

Roman Kuga, nobelovega nagrajenca Camusa, je po treh četrtinah stoletja še vedno zelo aktualen, saj se sooča z najglobljimi in najbolj občimi vprašanji človečnosti – pa naj ga beremo kot alegorijo ali kot kroniko izbruha elementarne nesreče v podobi epidemije, ki prizadene mesto Oran.

https://www.biblos.si/isbn/9789612846763

Paolo Giordano: V ČASU EPIDEMIJE

V času, ko nas večina ljudi čepi med štirimi stenami in nemočno opazuje, kako države druga za drugo klecajo pred epidemijo virusa SARS-CoV-2, se italijanski pisatelj in fizik Paolo Giordano (avtor romanov Samotnost praštevil, Človeško telo, Črnina in srebro) sprašuje, kakšne bi utegnile biti njene posledice za našo družbo, ne le za okužene, ampak za celotno družbo. V jasnem in razumljivem jeziku pojasni delovanje virusa, začetek epidemije, razloge za karanteno in prihodnost, ki nas čaka.

https://www.biblos.si/isbn/9789610161417

Jana Vagner: PANDEMIJA

Pandemija, postapokaliptični psihološki triler, je prvenec ruske pisateljice Jane Vagner. Roman je bil v Rusiji in Franciji nominiran za več nagrad, po knjigi pa so posneli tudi televizijsko serijo. Smrtonosni virus se bliskovito širi med prebivalstvom po svetu. 36-letna Anja se z možem Serjožo in sinom Mišo odpravi iz mesta proti samotni hišici na severozahodu Rusije, daleč stran od ljudi. Kako ostati človek, kadar zreš smrti v oči?

https://www.biblos.si/isbn/9789610156994

4 - Branje tiskanih ali elektronskih knjig in aktualno na Biblosu