Večer družine Ivana Matičiča v počastitev poimenovanja knjižnice na Rakeku
  • Datum: 19. 6. 2018
  • Čas: 19:00 - 21:00
  • Lokacija: Enota Ivana Matičiča Rakek

Večer družine Ivana Matičiča v počastitev poimenovanja knjižnice na Rakeku

vabilo 2 1024x720 - Večer družine Ivana Matičiča v počastitev poimenovanja knjižnice na Rakeku

Vabilo     


Večer družine Ivana Matičiča

Ob poimenovanju enote cerkniške knjižnice smo v sklopu prireditev ob občinskem prazniku, 19. junija 2018 organizirali Večer družine Matičič.

Veliko število obiskovalcev je v Enoti Ivana Matičiča Rakek pozdravilo osrednja gosta, njegovo hčerko, profesorico Polonco Matičič Štefanac in sina, akademika in skladatelja Janeza Matičiča, tudi Prešernovega nagrajenca za življenjsko delo.

V pogovoru z Bogdanom Urbarjem sta razkrila spomine na otroštvo v Ljubljani, svojo življenjsko pot ter nekaj družinskih anekdot. Marsikaj smo izvedeli tudi o njuni pokojni sestri, pisateljici Nadi Matičič.

Dogodek sta pospremili dve povezani razstavi. Do 10. avgusta je na ogled del bogate pisateljeve zapuščine, ki so jo svojci poklonili domoznanskemu oddelku knjižnice. Janez Matičič, tudi ljubiteljski fotograf, pa je razstavil serijo fotografij, na katerih je v objektiv ujel svojega očeta.

Ivan Matičič je prvo svetovno vojno preživel kot vojak telefonist, bil je dober prijatelj Rudolfa Maistra, zato so nas na tisti čas s pesmijo spomnili Dragonarji generala Maistra. Kulturni program je povezovala Nevena Savić.