Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč prevažali – natečaj za najboljšo zgodbo
  • Datum: 12. 6. 2023 - 30. 10. 2023
  • Lokacija: Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč prevažali – natečaj za najboljšo zgodbo

ZGODBE MOJEGA KRAJA: Kako smo se nekoč prevažali – natečaj za najboljšo zgodbo

Mestna knjižnica Ljubljana je v sodelovanju s Knjižnico Jožeta Udoviča Cerknica in z ostalimi knjižnicami Osrednjeslovenske regije pripravila natečaj za najboljšo zgodbo z naslovom Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč prevažali, ki bo potekal od 12. junija do 30. oktobra 2023.

Če ste dopolnili 60 let in radi pišete, vas vabimo, da nam do 30. oktobra 2023 pošljete kratko, resnično zgodbo povezano s spomini na različne oblike prevoza in prevoznih sredstev v vašem kraju ali drugod po Sloveniji. Morda se spominjate prve ali pa kakšne prav posebne vožnje z avtobusom ali vlakom, dogodivščin s kolesom ali pa nakupa svojega prvega jeklenega konjička. Zaželeno je, da priložite tudi kakšno fotografijo, povezano z zgodbo, ni pa pogoj za sodelovanje.

Sodelujete lahko le z eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed. Oddate jo lahko tipkano ali v elektronski obliki. Zgodbo pošljite po pošti na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za natečaj Zgodbe mojega kraja« ali po elektronski pošti na . Dodajte še ime in priimek avtorja zgodbe, leto rojstva, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko. Prispevke bo v novembru 2023 ocenila žirija in izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni in objavljeni na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana (www.mklj.si) in na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra (www.kamra.si). Za nagrade bodo poskrbeli: AMZS, Arboretum Volčji Potok, Založba Goga, Kinodvor, Slovensko mladinsko gledališče in Tehniški muzej Slovenije.

Pravila in pogoje sodelovanja boste našli na spletni strani Mestne Knjižnice Ljubljana www.mklj.si ter na promocijskih letakih. Za dodatne informacije pokličite na 01 308 56 21 ali pišite na e-naslov .

1 732x1024 - Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč prevažali - natečaj za najboljšo zgodbo 2 753x1024 - Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč prevažali - natečaj za najboljšo zgodbo

2023_Plakat A3