Odprtje Knjižnice semen

Odprtje Knjižnice semen v sredo, 15. februarja 2023, je s predavanjem »Zakaj in kako pridelati seme na vrtu?« obogatila gospa Miša Pušenjak, inženirka agronomije, publicistka in avtorica številnih uporabnih vrtnarskih priročnikov. Veliko ljudi bi se strinjalo, da ima gospa Pušenjak odgovore na marsikatero vprašanje o vzgoji rastlin, vrtu in vzgoji semen. Potrditev temu so tudi številčne poslušalke in poslušalci, ki so z zanimanjem prisluhnili nasvetom.

Deluje kot vsaka druga knjižnica, le da si v njej ne boste izposojali knjig, temveč domača semena. Del na novo pridelanih semen ob koncu sezone vrnete v knjižnico. Vsi, ki boste v letu 2023 aktivno sodelovali in darovali semena v Knjižnici semen, boste v tem letu oproščeni članarine.

Gospa Miša Pušenjak je posebej poudarila, da so semena del naše kulturne dediščine in so izrednega pomena za lokalno pridelavo, samooskrbo in ohranjanje tradicionalnih sort rastlin, zato vabljeni vsi, ki imate domača semena in ste del pripravljeni darovati v Knjižnico semen, da se oglasite v Knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica, kjer vam bomo z veseljem pomagali.

DSC02657 resize 300x200 - Odprtje Knjižnice semen DSC02668 resize 300x167 - Odprtje Knjižnice semen

 Brošura Knjižnica semen