Palček Bralček pohvalil tudi otroke rakovškega vrtca

Bralna vzgoja je pomembna že v predšolskem času, zato je pohvalen bralni projekt Palček Bralček, ki ga izvajajo v naših vrtcih. Večkrat z njimi z veseljem sodeluje tudi naša knjižnica.

Tako je ob zaključku šolskega leta knjižničarko Neveno v Enoti Ivana Matičiča na Rakeku obiskala skupina Čebelice z vzgojiteljicama Tino Cigale in Ksenijo Udovič Doles. Po pravljičnem druženju jim je knjižničarka podelila pohvale za sodelovanje, v knjižnici pa so tudi razstavili svoje lutke, ki so jih izdelali skupaj s starši ter tako prikazali prebrane zgodbice. Na ogled bodo do 27. junija v času urnika rakovške knjižnice.

Skupino Pikapolonice z vzgojiteljicama Andrejo Primožič in Mihaelo Meden je knjižničarka Nevena obiskala v njihovi igralnici. Palček Bralček jo je prosil, da tudi njim podeli zaslužene pohvale in jim prebere pravljico. Dobili so tudi čudovito knjižico izštevank, ki so jo naredili s skupnimi močmi, saj je vsak s pomočjo staršev izbral in ilustriral eno izštevanko.

Naučili so se jih tudi na pamet in jih z veseljem tudi povedali knjižničarki. Druženje so zaključili z obljubo, da se srečajo tudi v prihodnjem šolskem letu. Lepe počitnice vsem!

 

Nevena Savić