Poletavci 2020 – nagradno žrebanje

Poletavci lahko do konca oktobra pridejo po majico in priznanje ter morebitno izžrebano nagrado v tisto enoto knjižnice, ki jim glede na stalni naslov bivanja najbližja (Cerknica, Rakek, Nova vas, Stari trg).

Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica se je Poletavcem – poletnim bralcem, ki so pod okriljem Mestne knjižnice Ljubljana oživeli pred desetimi leti, pridružila že tretje leto zapored. Zaradi koronavirusa zaključne prireditve knjižnica ni izpeljala, a se je že junija z vsemi šolami naših treh občin dogovorila, da bodo Poletavci pridobljeno priznanje lahko unovčili kot eno prebrano knjigo bralne značke 2020/2021. Nabrali smo 212 Poletavcev, ki bodo prejeli priznanje in belo poletavsko majico, izžrebali pa smo tudi glavno nagrado, šotor za dve osebi, ki jo je doniral Hervis d.o.o.,ter pet knjižnih in petnajst praktičnih nagrad, ki jih je, tako kot majice, prispevala cerkniška knjižnica. Komisija za žrebanje, v sestavi Tine Mauer, Nevena Savić ter Anita Leskovec, koordinatorka akcije v cerkniški knjižnici, je na dan Franceta Bevka, dan Bralne značke ter dan Zlatih knjig, 17. septembra 2020, v prostorih nove čitalnice cerkniške knjižnice izžrebala nagrajence. Glavno nagrado je prejela Neva Korošec z Rakeka, dvajset ostalih nagrad pa je sreča razdelila med bralce vseh enot knjižnice.

Poleg glavne nagrajenke Neve Korošec so bili izžrebani:

Špela Urbas moder lonček KJUC
Ana Mele moder lonček KJUC
Luka Strmšek moder lonček KJUC
Lars Veenvliet moder lonček KJUC
Nik Žitko moder lonček KJUC
Marko Nemgar moder lonček KJUC
Anže Kočevar moder lonček KJUC
Ajda Špitalar moder lonček KJUC
Rok Zabukovec moder nahrbtnik KJUC
Brina Bavdek moder nahrbtnik KJUC
Manca Bajt moder nahrbtnik KJUC
Domen Primožič moder nahrbtnik KJUC
Jure Maček moder nahrbtnik KJUC
Zoja Cejan Šega moder nahrbtnik KJUC
Ognjen Kantar moder nahrbtnik KJUC
Maj Maček Frank Peter in luna
Katjuša Dovjak Če bi bil ti
Živa Palčič Nekaj res posebnega
Karin Mugerli Čarli in Lola: Ena stvar
Eva Lunka Perme Mica pri babici: Pirati iz dežele Merikaka

Se vidimo v knjižnici.

 

Poletavci 2020

Glavno nagrado ⛺ Poletavcev dobi …Poletavci lahko do konca oktobra pridejo po majico in priznanje ter morebitno izžrebano nagrado v tisto enoto knjižnice, ki jim glede na stalni naslov bivanja najbližja (Cerknica, Rakek, Nova vas, Stari trg).Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica se je Poletavcem – poletnim bralcem, ki so pod okriljem Mestne knjižnice Ljubljana oživeli pred desetimi leti, pridružila že tretje leto zapored. Zaradi koronavirusa zaključne prireditve knjižnica ni izpeljala, a se je že junija z vsemi šolami naših treh občin dogovorila, da bodo Poletavci pridobljeno priznanje lahko unovčili kot eno prebrano knjigo bralne značke 2020/2021. Nabrali smo 212 Poletavcev, ki bodo prejeli priznanje in belo poletavsko majico, izžrebali pa smo tudi glavno nagrado, šotor za dve osebi, ki jo je doniral Hervis d.o.o.,ter pet knjižnih in petnajst praktičnih nagrad, ki jih je, tako kot majice, prispevala cerkniška knjižnica. Komisija za žrebanje, v sestavi Tine Mauer, Nevena Savić ter Anita Leskovec, koordinatorka akcije v cerkniški knjižnici, je na dan Franceta Bevka, dan Bralne značke ter dan Zlatih knjig, 17. septembra 2020, v prostorih nove čitalnice cerkniške knjižnice izžrebala nagrajence. Glavno nagrado je prejela Neva Korošec z Rakeka, dvajset ostalih nagrad pa je sreča razdelila med bralce vseh enot knjižnice in so objavljeni na spletni strani knjižnice.

Objavil/a Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica dne Ponedeljek, 28. september 2020