Zaključek Poletavcev – poletnih bralcev 2019

Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica je pod okriljem Mestne knjižnice Ljubljana drugič pristopila k počitniški akciji za otroke od 7. do 12. leta »Poletavci – poletni bralci«.

Zgibanke, ki so jih napolnili s tridesetimi dnevi polurnega branja, je knjižnica ob koncu šolskega leta razdelila vsem učencem od 2. do 6. razreda naših treh občin (Bloke, Cerknica in Loška dolina), na razpolago so bile po enotah knjižnice, vsakdo pa si je lahko zgibanko prenesel s spletne strani in jo natisnil tudi doma.

Letošnje »Poletavce« je izvajalo šestnajst osrednjih slovenskih knjižnic. Do 10. septembra so zbirale bralne sezname in ob koncu meseca pripravile zaključno prireditev z žrebanjem. Glavno nagrado, skiro, je prispeval Hervis d. o. o. iz Ljubljane.

V cerkniški knjižnici so bili veselili dobrega odziva mladih bralcev, saj so podvojili lanskoletno številko. Majico in priznanje je prejelo 102 šolarjev, prav toliko nagrad pa so izžrebali na zaključni prireditvi, ki so jo izpeljali v soboto, 21. 9. 2019, ob 10. uri, v Kulturnem domu Cerknica. Tretjino nagrad je, poleg majic in priznanj, prispevala knjižnica, ostale pa so doprinesli donatorji.

Knjižnica na prireditev ni povabila slivniških čarovnic, ampak čarovnika Grega, ki je z razgibano predstavo nasmejal polno dvorano in na koncu izžrebal glavno nagrado, ki jo je prejel Vid Meden. Mlade bralce in njihove starše je na začetku prireditve pozdravila direktorica knjižnice Marija Hribar, da je žrebanje potekalo brez težav, so skrbeli knjižničarji Tine Mauer, Nevena Savić in Anita Leskovec, vodja mladinskega oddelka knjižnice, ki je prireditev tudi vodila.

Knjižnica in njihovi poletni bralci se zahvaljujejo donatorjem, ki so v nagradni sklad prispevali praktične nagrade (Hervis, Društvo ljubiteljev Križne jame, Tur servis, Gostišče in pizzerija Furman, Gostilna Glaž’k, Frizerstvo Tina, Frizerski salon Maša, Frizerski salon Moj-ca styling, Frizerski salon Monika, TGC Jezerski hram, Muzej Grad Snežnik, Notranjski regijski park, založba Morfem, MKL). Tudi zaradi njihovega prispevka so Poletavci – poletni bralci domov odhajali na lahkotnih krilih sreče.

Anita Leskovec

O zaključni prireditvi je objavljen tudi prispevek na strani Občine Cerknica in fotografije, ki jih je posnel Ljubo Vukelič.

Občina Cerknica: Poletavci – poletni bralci

Prejemnik glavne nagrade Vid s skirojem (Foto: Anita Leskovec)

poletavcividmeden 225x300 - Zaključek Poletavcev – poletnih bralcev 2019

202683POLETAVCI 23 FOTO LJUBO VUKELIC 300x219 - Zaključek Poletavcev – poletnih bralcev 2019
Čarovnik Grega in Anita Leskovec (Foto: Ljubo Vukelič)