Ustvarjalni mlinček vrtčevskih otrok in njihovih vzgojiteljic

V septembru in oktobru so na mladinskem oddelku Knjižnice Jožeta Udoviča otroci skupine Mlinčki (šolsko leto 2021/22) iz Vrtca Martin Krpan Cerknica, oddelek Grahovo, pripravili razstavo Spoznajmo slovenske pokrajine. Strokovni delavni Nina Dovjak in Lana Kebe sta z njimi po pokrajinah spoznavali narečne izraze in kulinarične dobrote, preizkusili v izdelovanju lectovih src in v mozaičnem izdelovanju slovenske zastave, se družili s Kekcem in Jezerkotom ter v okviru projekta Palček Bralček recitirali ljudske pesmice in besedila ilustrirali. Na koncu so se nagradili z zaključnim izletom v Piran, kjer so si še posebej pozorno ogledali Tartinijev trg. Da znajo strokovne delavke z otroki ustvariti lepe reči pa dokazuje tudi »megatrganka« Bobek in barčica, ki so jo v šolskem letu 2021/2022 izdelali cerkniški Slončki, Levčki in Medvedki, grahovski Mlinčki ter rakovški skupini Pikapolonice in Miške. Lepa umetnina je na mladinskem oddelku na ogled do konca decembra.

Novo leto na stežaj odpira vrata novim priložnostim. Naj bodo optimistično ustvarjalna in srčna, da bo žetev dobrih prigod in dejanj obilna.

Anita Leskovec

foto vitrina Slov pokrajine VVZ jesen 2022 druga 1 681x1024 - Ustvarjalni mlinček vrtčevskih otrok in njihovih vzgojiteljic