Knjiga gre na vlak

Enota cerkniške knjižnice na Rakeku je bila konec novembra, v tednu splošnih knjižnic, povabljena k sodelovanju v zanimivem projektu »Knjiga gre na vlak«, ki ga organizirajo Slovenske železnice. K sodelovanju so povabili knjižnice iz cele Slovenije, ki delujejo v krajih ob železniških progah.

Cilj projekta, ki se bo iztekel 23. marca 2024 ob Svetovnem dnevu knjige, je popestritev potovanj z vlaki in promocija branja med potniki. Tako se police vlakov spreminjajo v neke vrste »knjigobežnice« s ponudbo različnih knjig. Potniki si knjige lahko brezplačno izposodijo za čas vožnje ali jih vzamejo domov. Lahko jih pustijo tudi na naslednjem vlaku ali jih zamenjajo z drugo.

S sodelavkama Dominiko Vovk Godeša in Vesno Telič Kovač smo naredile izbor ohranjenih, zanimivih knjig iz knjižničnih darov, jih opremile s pozdravom iz Knjižnice Jožeta Udoviča Cerknica ter dostavile v pisarno potniškega prometa na glavno železniško postajo v Ljubljani. Če ste eden izmed tistih, ki na vlaku raje kot v telefon pokukate v knjigo, ste jih gotovo že opazili.

Nevena Savić