Jože Udovič/Manca Udovič: Ta jata ptic

Manca Udovič, klasična in jazzovska pianistka ter skladateljica, je pesem svojega prastrica, Jožeta Udoviča prebrala na prav poseben način. Prisluhnite, kako pesnikove besede zazvenijo, ko se s klavirskimi tipkami poigrajo Mančini prsti.

Ta jata ptic je izšla v Udovičevi prvi pesniški zbirki Ogledalo sanj (1961), za katero je pesnik leta 1962 prejel Prešernovo nagrado. Večkrat je bila ponatisnjena in prevedena v ruski, češki in slovaški jezik. Objavljena je tudi v antologiji Pesmi, izboru poezije Udoviča, Ceneta Vipotnika in Antona Vodnika, ki jo je leta 1975 uredil Janko Kos, ter v antologiji slovenske poezije Sončnice poldneva, ki nosi naslov prav po Udovičevi pesmi. Pesmi sta za antologijo izbrala Peter Kolšek in Drago Bajt, ki je delo, izdano leta 1993, tudi uredil.

Manca Udovič/Jože Udovič: 𝓣𝓪 𝓳𝓪𝓽𝓪 𝓹𝓽𝓲𝓬

Manca Udovič/Jože Udovič: 𝓣𝓪 𝓳𝓪𝓽𝓪 𝓹𝓽𝓲𝓬 𝓼𝓽𝓿𝓪𝓻𝓲 𝓼𝓸 𝓿 𝓽𝓮𝓫𝓲, 𝓽𝓲 𝓿 𝓼𝓽𝓿𝓪𝓻𝓮𝓱Manca Udovič, klasična in jazzovska pianistka ter skladateljica, je pesem svojega prastrica Jožeta Udoviča prebrala na prav poseben način. Prisluhnite, kako pesnikove besede zazvenijo, ko se s klavirskimi tipkami poigrajo Mančini prsti. Manca, hvala ti.

Objavil/a Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica dne Ponedeljek, 20. april 2020

p2 - Jože Udovič/Manca Udovič: Ta jata ptic