Miške na obisku

Otroci skupine Miške iz rakovškega vrtca s strokovnimi delavkami Tatjano Horjak, Ireno Ličen in Tatjano Gostiša, so se na sončni četrtek odpravili na sprehod in obiskali rakovško knjižnico.

Tam so jih pričakali razstavljeni njihovi izdelki – čarobni klobuki, ki že nekaj dni krasijo okna knjižnice in s svojo izvirnostjo razveseljujejo obiskovalce in mimoidoče.

Miškam je knjižnico predstavila knjižničarka Nevena. Povedali so, da imajo radi knjige, saj se iz njih veliko naučijo, poznajo tudi že veliko črk in komaj čakajo, da bodo znali sami brati. Da ne bodo kot kraljevič iz pravljice Nine Mav Hrovat, ki jo je prebrala knjižničarka. Ta ni maral brati, dokler ni srečal skrivnostne deklice s knjigo. Ker se v vrtcu trenutno učijo in pogovarjajo o vesolju, je sledila tudi vesoljska pravljica Boštjana Gorenca Pižame Si že kdaj pokusil Luno?

Obisk se je zaključil s posebnim presenečenjem. V vrtcu so se v okviru projekta Palček bralček otroci preizkusili kot pravljičarji in pripovedovalci. Vsak je predstavil svojo pravljico. Palček bralček je za to izvedel in pri vzgojiteljicah pustil posebna priznanja, pohvale, ki jih je razdelila Nevena.

Obljubili so, da bodo knjižnico še naprej pridno obiskovali.

Nevena Savić