V zadnjem mesecu zanimanje za e-knjige na Biblosu kar devetkrat višje

Zaradi karantene se je v zadnjem mesecu, ko fizična izposoja knjig v knjižnicah ni možna, povečalo tudi povpraševanje po izposoji elektronskih knjig.

V Sloveniji je spletna knjižnica in knjigarna Biblos zabeležila kar devetkrat višje povpraševanje po izposoji e-knjig. Trenutno jih je na portalu že skoraj 4000, dobrih 80 odstotkov jih je v slovenskem jeziku. Cerkniška knjižnica svojim bralcem ponuja dostop do najbolj aktualnih naslovov, trenutno je kupljenih 638 e-knjig.

Med najbolj branimi romani v preteklem mesecu so bile tudi v KJUC vseslovenske uspešnice – Belo se pere na devetdeset Bronje Žakelj, kriminalka Tadeja Goloba Jezero, ki na slovenski lestvici kraljuje s skoraj 6300 izposojami. Še vedno je popularen prvi del knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače Milene Miklavčič, biografija Svetlane Makarovič Luciferka, visoko pa se je zapeljal tudi Kolesar radijca Marka Radmiloviča. Kriminalke in predvsem lahkotni ljubezenski romani pa so tako kot v časih pred karanteno, tudi v elektronskem okolju največkrat na bralnih seznamih naših uporabnikov.

Veseli nas, da si elektronske knjige izposojajo tudi mlajši, tako so v preteklem mesecu prebirali Primoža Suhodolčana, Johna Greena in Roalda Dahla. Na Biblosu so prav osnovnošolcem in dijakom prosto dostopna tudi dela iz zakladnice klasikov slovenske književnosti, ki jih potrebujejo za šolska domača branja. 

zadnji teden - V zadnjem mesecu zanimanje za e-knjige na Biblosu kar devetkrat višje

Da bi dostop do e-knjig in ostalih e-gradiv (poljudni in strokovni članki in revije) omogočili prav vsem, tudi tistim, ki še niso člani Knjižnice Jožeta Udoviča Cerknica, smo v tem izrednem času ponudili možnost brezplačnega spletnega vpisa v knjižnico. 

SPLETNI VPIS V KNJIŽNICO

Biblos – video navodila za uporabo e-knjig na mobilnih napravah in osebnih računalnikih

  priporoča 1024x520 - V zadnjem mesecu zanimanje za e-knjige na Biblosu kar devetkrat višje izposoja biblos 2020 - V zadnjem mesecu zanimanje za e-knjige na Biblosu kar devetkrat višje